Het veevoederrantsoen wordt dagelijks in optimale verhoudingen aan de dieren verstrekt met behulp van een voermengwagen. Dit rantsoen bestaat uit:

Luzerne een eiwitaanvulling uit de directe omgeving. Dit ruwvoeder geeft voldoende structuur aan het rantsoen en is belangrijk voor een goede pensontwikkeling en penswerking.

Snijmaïs als energierijk voeder dat eveneens op de akkers in onze directe omgeving wordt geteeld.

Bierbostel een eiwitrijk restproduct van de regionale bierbrouwerijen. Bierbostel is een graanproduct dat overblijft na het bierbrouwproces. Dit recyclingproduct geeft een typisch smakelijk effect aan het mengvoer.

Aardappelsnippers een restproduct van de aardappelverwerkende industrie. Met name de te kleine uitgezeefde frites wordt aan ons als energierijk en kwalitatief goed veevoeder geleverd.

Rundveebrok een aanvulling van eiwitten, mineralen en vitamines wat de algehele gezondheid van de dieren ten goede komt.

Daarnaast heeft het vee onbeperkt toegang tot schoon drinkwater (leidingwater) : circa 28 liter per dier per dag. De drinkbakken bevatten een verwarmingselement, waardoor het vee ook ’s winters tijdens vriezend weer onbeperkt van (lauw, 18 oC) drinkwater wordt voorzien. In dit gevarieerde en gedoseerde rantsoen is een hoeveelheid van 24 kg van deze producten voldoende voor de productie van 1 kg duurzaam rundvlees.